• Το συχνό σκούπισμα καταστρέφει τα χαλιά;

  Όχι. Σκουπίζετε το χαλί σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με ηλεκτρική σκούπα πάντοτε με την φορά του πέλους. Μην χρησιμοποιείτε την ηλεκτρική σκούπα στα κρόσσια γιατί φθείρονται.

 • Το τίναγμα χαλιών είναι απαραίτητο;

  Μην τινάζετε τα χαλιά σας διότι υπάρχει κίνδυνος να σπάσει το στημόνι και να χαλαρώσουν οι κόμβοι. Η ύφανση εξασθενείτε και το χαλί καταστρέφεται.

 • Νερό στα χαλιά! Τι πρέπει να κάνω;

  Εάν τα χαλιά σας βραχούν θα πρέπει ή να τα απλώσετε στο μπαλκόνι για να στεγνώσουν ή τηλεφωνήστε μας πριν δημιουργηθούν μύκητες ή μούχλα.

 • Μπορώ να πλύνω τα χαλιά μου;

  Εάν θέλετε να πλύνετε τα χαλιά σας μη χρησιμοποιείτε αλκαλικά φάρμακα διότι θα ξεβάψουν. Καλό θα ήταν να απευθυνθείτε στους ειδικούς.

 • Τι συμβαίνει με τις γλάστρες και βαριά αντικείμενα πάνω στα χαλιά;

  Μην τοποθετείτε πάνω στα χαλιά σας γλάστρες ή άλλα βαριά αντικείμενα. Μεγάλη προσοχή στην υγρασία (π.χ. γλάστρες) που αποτελεί σημαντικό παράγοντα φθοράς του χαλιού σας. Αλλάζετε θέση στα χαλιά σας περιστρέφοντας τα τουλάχιστον δυο φορές τον χρόνο έτσι ώστε να μην αλλοιωθούν από το πάτημα των επίπλων στα ίδια σημεία.

 • Σκοροαπωθητικά και άλλα φάρμακα. Τι να χρησιμοποιήσω και πως;

  Τα σκοροαπωθητικά που θα χρησιμοποιείστε θα πρέπει να τυλίγονται σε χαρτί και να τοποθετούνται στη συσκευασία του χαλιού χωρίς να έρχονται σε άμεση επαφή μαζί του. Θα ήταν προτιμότερο δε, να χρησιμοποιείτε φυσικά προιόντα όπως λεβάντα, φασκόμηλο.

 • Πως και με ποιό τρόπο να φυλάξω τα χαλιά μου;

  Αν αποφασίσετε να φυλάξετε τα χαλιά στο σπίτι σας θα πρέπει προηγουμένως να τα σκουπίσετε. Κατά την φύλαξη τους πρέπει να είναι σε οριζόντια θέση “ξαπλωτά” και σε μέρος χωρίς υγρασία. Η φύλαξη τους θα πρέπει να γίνεται τυλίγοντας τα σε ρολό και όχι τσακίζοντας τα σε κάποια σημεία διότι υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα στημόνια τους!

Euroclean.gr :: All rights Reserved. Maintenance by IntelWEB