Στα χαλιά συσσωρεύεται πολύ σκόνη και βρωμιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Σε ένα βρώμικο χαλί μπορεί να συσσωρευτούν και μικροσκοπικοί οργανισμοί, όπως ακάρεα, μύκητες, βακτήρια κλπ. τα οποία είναι βλαβερά για την υγεία μας ενώ πολλές φορές μας προκαλούν τις ενοχλητικές αλλεργίες.

Ο καθαρισμός ενός χαλιού συνήθως γίνεται από μία φορά μέσα στο μήνα ή και δύο φορές ανάλογα με τη χρήση του χαλιού και των άλλων παραγόντων όπως η παρουσία παιδιών ή κατοικίδιων ζώων.

Στη περίπτωση των κατοικίδιων ζώων, καλό θα ήταν να αποφεύγεται η συνεχής επαφή του ζώου με το χαλί με τη προσθήκη κάποιου μικρού κουβερλί, το οποίο πλένεται πιο εύκολα.

Δράστε γρήγορα σε περίπτωση πτώσης υγρού πάνω στο χαλί σας. Χρησιμοποιείστε για αρχή απορροφητικό πανί και περάστε με ένα ελαφρός βρεγμένο με νερό στη συνέχεια. Στεγνώστε όσο καλύτερα μπορείτε. Πριν την εφαρμογή κάποιου απορρυπαντικού δοκιμάστε την αντοχή του χαλιού σας σε ένα μικρό σημείο ενώ βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών είναι απαραίτητος σε κάθε περίπτωση για να έχουν τα χαλιά σας την καλύτερη φυσική τους κατάσταση.

« Πίσω

Euroclean.gr :: All rights Reserved. Maintenance by IntelWEB